Evolució de la figura femenina al llarg de la història

Estándar

Avui vull dedicar aquesta entrada a una alumna especial per a mi, a la que tinc molta estima i que avui s’enfronta a un dels reptes més importants de la seva vida, amb només 13 anys. Sé que les xerrades, abraçades i consells compartits no quedaran en un no-res. Li desitjo molta sort i des d’aquí li envio força per poder superar el transtorn alimentari que l’està consumint (Estic amb tu, M!)

El que li passa a ella, malauradament, és una cosa habitual en al nostra societat i d’alguna manera, tots en som una mica culpables. Jo faig la meva aportació pedagògica per intentar aportar llum i visibilitzar les injustícies que hem patit les dones al llarg de la història. La més evident, i la que avui ocupa els meus pensaments, és la manipulació del cos de la dona i la imposició d’estereotips impossibles.

És evident que la figura femenina ha anat canviant al llarg dels segles i s’ha convertit en el reflex de la societat del moment. Així, puc afirmar que els canvis en el cos, aspecte i vestit d’una dona mostren el que la societat espera d’elles, com si fossin peces d’un trencaclosques. Si no segueixen la forma establerta, no encaixen!

prehistoriaantiguitatmedievalmodernaactualitat

L’ús de programes que manipulen la imatge, fa que pensem que el que veiem és real, quan en realitat, no ho és. Estem enganyats! Aquests estereotips es converteixen en imposicions massa pesades sobre les consciències de les noies més joves, que de forma quasi malaltissa, intenten fer-se cabuda en aquesta societat.

HEM DE TRENCAR AMB AQUESTES IMPOSICIONS! TRENQUEM-LES!

@lidiacastro79

Anuncios

2 comentarios en “Evolució de la figura femenina al llarg de la història

  1. Iris

    Massa raó que tens! El rol de la dona a la societat ha anat canviant una mica, en la nostra societat, en els últims temps. Sembla que al llarg del segle XX i sobretot del S.XXI el paper d’homes i dones s’ha anat igualant en la política, en el treball i en molts aspectes socials, tot i que encara queda molt de camí per recórrer. De vegades, però, som les mateixes dones les que ens creiem aquests falsos estereotips idealitzats, i , sovint per falta de seguretat en nosaltres mateixes, ens deixem convèncer que no som prou guapes o prou primes, És una llàstima que noies tan joves posin en risc la seva salut només per un model estètic. Si totes sabem que la bellesa és a l’interior!!

    Le gusta a 1 persona

    • Gràcies pel teu comentari Iris! I estic totalment d’acord amb tu, la bellesa és a l’interior i no en l’aparença! Nosaltres com a docents tenim molta feina a reeducar a la futura societat a trencar amb aquestes idees preconcebudes tan destructives envers la figura de la dona!

      Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s